Sony XR55A95K OLED 4K UHD HDR Smart TV 2022 - Demo-apparaat | Auditorium (2024)

Productnummer 204674

A95K BRAVIA XR, MASTER-serie, OLED, 4K Ultra HD, High Dynamic Range (HDR), Smart TV (Google TV)

4K OLED

Wat je ook kijkt, je krijgt bijna 4K-kwaliteit met de unieke Cognitive Processor XR™. U kunt ook genieten van het superieure contrast op ons nieuwe OLED-scherm (QD-OLED), dat professioneel wordt aangestuurd door onze unieke technologie. U krijgt dus realistische diepte en ons breedste scala aan nauwkeurige kleuren in elke scène.

Cognitieve Processor XR™

De Cognitive Processor XR™ tilt beeld en geluid naar een nieuw niveau. Onze revolutionaire processor in BRAVIA XR™-tv's reproduceert inhoud zoals wij mensen deze zien en horen. Dit zorgt voor een ontzettend realistische televisie-ervaring. Hij begrijpt hoe het menselijk oog beelden scherpstelt en analyseert om realistische diepte, ongelooflijk contrast en prachtig levendige kleuren weer te geven.

XR Triluminos Max™

Het nieuwe OLED-scherm (QD-OLED) met Cognitive Processor XR™ biedt ons breedste kleurengamma tot nu toe. Deze unieke processor reproduceert natuurlijke tinten en tinten die door het menselijk brein als mooi worden ervaren, en presenteert inhoud met consistent levendige kleuren en levensechte texturen op alle helderheidsniveaus.

XR OLED ContrastPro

Onze OLED TV (QD-OLED) met XR OLED Contrast Pro biedt realistische contrasten met heldere kleuren en puur zwart. Deze OLED-tv is voorzien van een temperatuursensor [1], een thermische diffusielaag [2] die warmte afvoert, en onze Cognitieve Processor XR™ om de schermtemperatuur te detecteren en de verlichting nauwkeurig te regelen. Voor een verbeterde kleurhelderheid tot 200% in vergelijking met traditionele OLED-tv's.

XR HDR-remaster

Met XR HDR Remaster detecteert deze tv elk object op het scherm, analyseert de kleur ervan en past het contrast aan. Hierdoor worden de beelden nog realistischer. Objectgebaseerde verwerking met BRAVIA Het resultaat zijn uitzonderlijk levensechte scènes met meer diepte, realistische texturen en natuurlijke kleuren.

XR 4K-opschaling

XR 4K Upscaling biedt u entertainment in bijna 4K-kwaliteit, ongeacht de inhoud en bron. Onze Cognitive Processor XR™ gebruikt grote hoeveelheden gegevens en herstelt op intelligente wijze verloren structuren en details.

4K XR-superresolutie

XR Super Resolution detecteert individuele objecten in een beeld en reproduceert authentieke structuren op het scherm. Onze BRAVIA

4K XR-verzachting

XR Smoothing produceert vloeiende, natuurlijk ogende 4K-beelden zonder de banding die bij andere tv's optreedt. Scènes worden weergegeven met duizenden tinten, schakeringen en gradaties, waardoor ze extreem levensecht lijken.

XR OLED-beweging

Met de Cognitive Processor XR™ bestrijdt XR OLED Motion onscherpte door de belangrijkste visuele elementen in beelden te herkennen en te analyseren. Vervolgens worden er extra beelden gemaakt en tussen de originele sequenties ingevoegd om een scherpe weergave van snelle actiescènes te garanderen.

Minder reflectie voor een adembenemende kijkervaring

Reflecties kunnen de diepte- en detailwaarneming beïnvloeden, vooral in donkere scènes. Het OLED-scherm (QD-OLED) vermindert reflecties van externe lichtinvloeden zoals fel zonlicht, waardoor ongelooflijke helderheid, kleuren en contrast worden gegarandeerd in vrijwel alle lichtomstandigheden. Geniet van boeiende scènes zonder afleiding.

Uitstekende kleuren vanuit elke kijkhoek

Televisie kijken is nu mogelijk vanuit elke kijkhoek. De volgende generatie van het zelfverlichtende OLED-scherm (QD-OLED) van de A95K biedt een constante helderheid. Kleurconsistentie en kleurechtheid vanuit elke kijkhoek.

4K/120 fps

Met BRAVIA loopt u voorop. Met HDMI 2.1 krijg je een verversingssnelheid tot 120 fps. Zo kun je elke uitdaging aan en zie je alles vrijwel direct op het scherm in shooters, sport en high-performance games. Met de lage input lag van 8,5 ms bij 4K/120 fps en de speciale gamemodus wordt gamen nog leuker.

Automatische modus met lage latentie

Met de automatische modus voor lage latentie in HDMI 2.1 detecteert BRAVIA wanneer een console is aangesloten en ingeschakeld en schakelt direct over naar ALLM. Geniet van soepel, responsief gamen tijdens snelle, intense games.

Variabele vernieuwingsfrequentie

Met de variabele verversingssnelheid in HDMI 2.1 zijn er geen vertragingen of tearing-effecten. De televisie past de verversingssnelheid van het scherm dynamisch aan de variabele verversingssnelheid van het spelapparaat aan - voor meer plezier.

Tone mapping met HDR automatisch

Dankzij tonemapping met HDR automatisch worden de HDR-instellingen onmiddellijk geoptimaliseerd wanneer je je PS5™-console voor het eerst instelt. Je PS5™ detecteert automatisch elk BRAVIA TV-model en selecteert de beste HDR-instelling voor je tv. Hierdoor zie je belangrijke details en kleuren in de helderste en donkerste delen van het scherm, zelfs in scènes met hoog contrast.

Automatische genrebeeldmodus

BRAVIA schakelt automatisch over naar de Game-modus voor een lage invoervertraging en responsieve actie. Wanneer je films kijkt op de PlayStation5®-console, schakelt deze terug naar de standaardmodus om de beeldverwerking te optimaliseren voor expressievere scènes.

Akoestische Surface Audio+

Met Acoustic Surface Audio+™ komt het geluid rechtstreeks uit het scherm. Grote actuatoren trillen, waardoor het hele scherm in een luidspreker verandert - voor een krachtige akoestiek die past bij de actie en realistischere soundtracks met heldere en natuurlijke dialogen. Subwoofers links en rechts versterken de bas voor een meeslepend bioscoopgeluid.

Geweldige actuatoren

De twee grote, ronde actuatoren op de A95K bieden een nog krachtiger en realistischer geluid. De actuatoren laten het scherm trillen en produceren duidelijk gedefinieerde midden- en hoge frequenties voor een meeslepende luisterervaring.

Opschaling van 3D-surround

Met BRAVIA XR™ kunt u elke keer weer echt surroundgeluid horen. XR Surround creëert virtueel zij- en verticaal surroundgeluid alleen via de tv-luidsprekers, zodat u 3D-audio kunt ervaren zonder plafond of naar boven gerichte luidsprekers. Onze BRAVIA XR™-tv's zijn ook compatibel met Dolby Atmos®.

Spraakzoom 2

Hoor de dialoog duidelijker zonder het volume te verhogen. Zelfs als spraak moeilijk te verstaan is, herkent Voice Zoom 2 het type stem, analyseert deze en geeft deze duidelijker weer.

Akoestische centrumsynchronisatie

Wanneer je een BRAVIA XR-tv aansluit op een Sony-soundbar, versterkt de soundbar de middenluidspreker voor een heldere en volledige stemweergave. Dit betekent dat de toon overeenkomt met de actie, wat zorgt voor een meeslepende ervaring.

Geschikt voor 360° ruimtelijk geluid

Combineer onze SRS-NS7 draagbare luidsprekers met de BRAVIA XR™ en geniet van ruimtelijk surround-geluid en een Dolby Atmos®-ervaring. Met geselecteerde Sony-hoofdtelefoons kunt u ook genieten van gesimuleerd surroundgeluid voor 360° ruimtelijk geluid via de WLA-NS7 draadloze zender (apart verkrijgbaar).

Verbinding via Bluetooth

Sluit Bluetooth®-compatibele apparaten aan op uw tv en geniet eenvoudig van draadloos entertainment. Koppel uw Bluetooth-hoofdtelefoon met BRAVIA en geniet van tv-programma's en muziek op uw favoriete plek, zonder enige storing of onderbrekingen.

Omgevingsoptimalisatie Pro

Sluit uw BRAVIA XR-TV aan op de meegeleverde BRAVIA CAM voor een nog meeslependere kijkervaring. De BRAVIA CAM detecteert waar u zich in de kamer bevindt en hoe ver u zich van de televisie bevindt. Vervolgens past hij de geluids- en beeldinstellingen precies aan jouw positie aan. Dit maakt de audio-uitvoer, inclusief dialogen, helderder en nog indrukwekkender. Ook wordt de beeldhelderheid aangepast aan je omgeving.

Automatische beeldkalibratie

De BRAVIA CAM detecteert uw afstand tot de televisie en past de helderheid van het scherm hierop aan. Hierdoor geniet je altijd van een perfecte beeldkwaliteit, ongeacht je positie in de kamer. Een licht- en kleursensor in de televisie optimaliseert het televisiebeeld afhankelijk van de lichtomstandigheden voor de ideale televisiebeleving.

Licht- en kleursensor

Wanneer de tint van een lichtbron in een kamer verandert, b.v. B. van koel naar warm, ook de kleuren op de televisie veranderen mee, wat onnatuurlijk kan overkomen. Deze tv beschikt over een RGB-lichtsensor die de kleur en helderheid van het beeld aanpast, afhankelijk van de lichtbron en de kameromgeving.

Automatische geluidskalibratie – L/R-balansaanpassing

De BRAVIA CAM volgt uw positie in de kamer, zelfs als u niet frontaal voor de televisie zit, en past de geluidskwaliteit naar rechts en links aan voor ideale akoestische omstandigheden. Waar u zich ook in de kamer bevindt, u geniet altijd van dezelfde geluidskwaliteit alsof u voor de tv zit.

Automatische geluidskalibratie – Automatische stemzoom

BRAVIA CAM kan Voice Zoom automatisch aanpassen, afhankelijk van uw kijkafstand, zodat u de dialoog beter kunt horen. Het dialoogvolume neemt toe naarmate u zich van de tv verwijdert en neemt af naarmate u dichterbij komt.

Nabijheidswaarschuwing

Met Proximity Alert kunt u een aanbevolen kijkafstand voor uw kind instellen en wordt u gewaarschuwd wanneer het te dicht bij de tv komt.

Gebaarcontrole

Met gebarenbediening kunt u schakelen, het volume aanpassen en nog veel meer, allemaal zonder afstandsbediening.

Automatische energiebesparende modus

Met de automatische energiebesparende modus dimt het scherm automatisch als je de tv niet gebruikt. Op deze manier kan uw stroomverbruik worden geoptimaliseerd.

Videocommunicatie

Communiceer met vrienden en familie op het grote scherm. Voor nog meer plezier sluit u uw tv aan op de BRAVIA CAM.

Google-TV

Er zijn ruim 700.000 films en series waaruit u via uw streamingdiensten kunt kiezen - gesorteerd op onderwerp en genre op een centrale locatie op basis van uw interesses.

Handsfree stembediening

Nu kunt u uw favoriete inhoud sneller dan ooit vinden - zonder afstandsbediening. Geen ingewikkelde navigatie of typen: zeg gewoon wat je wilt zien.

Google Assistent

Handiger dan ooit tevoren: uw televisie maakt het gebruik voor u gemakkelijker. Gebruik je stem om films te zoeken, apps te streamen, muziek af te spelen en de tv te bedienen. Vraag Google “Wat moet ik kijken?” om gepersonaliseerde aanbevelingen te krijgen, of zoek op titel of genre. Krijg antwoorden zoals sportuitslagen, bedien smarthome-apparaten en meer. Praat met Google en ga aan de slag.

Compatibel met Alexa

Sluit uw Alexa-apparaten aan voor naadloze stembediening van een Sony-tv. Met Alexa kun je de tv aanzetten, het kanaal wijzigen, het volume regelen en meer.

Werkt met Oké Google

Kijk naar je favoriete films en series zonder dat je hoeft te zoeken naar de afstandsbediening. U kunt uw Sony-tv nu eenvoudig met uw stem bedienen via een apparaat met Google Assistant. Zeg gewoon 'OK Google' en ga aan de slag.

Werkt met Apple AirPlay/Apple HomeKit

Met Apple AirPlay kun je video's en muziek rechtstreeks van je iPhone, iPad of Mac naar je tv overbrengen. Bekijk films en tv-programma's met de Apple TV-app, je favoriete apps of zelfs Safari. Deel uw foto's met iedereen in de kamer.

Chromecast ingebouwd

Schakel binnen enkele seconden over van uw mobiele telefoon, tablet of notebook naar uw tv. Dankzij de ingebouwde Chromecast krijg je jouw favoriete films, series, apps, games en meer direct op je tv.

Afstandsbediening in hoogwaardig design

We hebben onze afstandsbediening volledig opnieuw ontworpen, zodat u uw tv dag en nacht moeiteloos kunt bedienen. Onze premium afstandsbediening is eenvoudig te gebruiken met vereenvoudigde knoppen en achtergrondverlichting voor helder zicht, zelfs in het donker. En als u het niet kunt vinden, kunt u ernaar zoeken met behulp van spraakopdrachten. Deze afstandsbediening in compact aluminium design en elegante uitstraling ligt bovendien prettig in de hand.

Gemakkelijk schoon te maken

Met een vlak oppervlak, diepe knoppen en een speciale polyurethaancoating kan de afstandsbediening gemakkelijk worden afgeveegd en schoon worden gehouden.

Slimme afstandsbediening

Met onze intelligente afstandsbediening kunt u alle aangesloten apparaten centraal bedienen. Met één druk op de knop heeft u binnen enkele seconden toegang tot series en films van video-on-demand-diensten.

Dubbele stijl - Stijl voorste positie

De stijl aan de voorkant en het ontwerp met één leisteen zetten het scherm scherp in beeld voor de kijker, voor een bijzonder meeslepende kijkervaring zonder afleiding.

Dubbele stijl - Achterpositiestijl

Dankzij de achterste positiestijl kunt u de tv heel dicht bij de muur plaatsen, waardoor een harmonieus ruimtegevoel ontstaat.

Woondecoratie

Ons Living Decor-concept laat uw tv opvallen met afbeeldingen op het scherm, persoonlijke foto's, design-screensavers en klokfuncties.

Dolby Vision® en Dolby Atmos®

Haal het echte bioscoopgevoel in huis. Dolby Vision® levert levendige beelden voor een authentieke kijkervaring, terwijl Dolby Atmos® de kamer vult met meeslepend surroundgeluid.

Door de maker gekalibreerde modus

De Creator Calibrated-modus op BRAVIA De Netflix Adaptive Calibrated Mode optimaliseert uw Netflix-ervaring nog verder: Afhankelijk van de lichtomstandigheden in de kamer kunt u genieten van Netflix-content in spectaculaire studiokwaliteit - precies zoals de producent het bedoeld heeft.

BRAVIA-KERN

Talrijke films wachten op u in de uitgebreide videotheek. BRAVIA XR-technologie, Pure Stream™ en IMAX® Enhanced zorgen op betrouwbare wijze voor adembenemende beelden en expressief geluid. Dankzij de gekalibreerde modus van BRAVIA CORE kunt u thuis de beeldinstellingen zien die de filmmakers voor de film bedoeld hebben.

Leveringsomvang:

Batterijen

  • handleiding
  • afstandsbediening
  • Afstandsbediening met stembediening
  • Camera-eenheid
  • Stroomdraad
  • Snelle configuratie
  • Tafelstandaard

Lees verder Concluderen

Sony XR55A95K OLED 4K UHD HDR Smart TV 2022 -  Demo-apparaat | Auditorium (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6166

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.